Contactgegevens
Marcus Wiebenga
Als dirigent, docent, componist en arrangeur is mijn voornaamste doel mensen te enthousiasmeren voor muziek. In de lessen en repetities die ik geef probeer ik mijn bevlogenheid en energie over te brengen.
Mijn doelen zijn daarin zowel het plezier in muziek maken overbrengen als het orkest op een voor haar zo hoog mogelijk niveau brengen.
Als musicus heb ik in diverse orkesten mogen spelen. Van symfonieorkest tot smartlappenband.
Ik heb veel scholenprojecten mogen doen waaronder een zelf ontwikkeld project ‘Muziek Doen!’ met als doel leden te werven voor muziekverenigingen en muziekeducatie op school te brengen. (zie scholenproject Muziek! Doen!)
Zo heb ik enorm veel contacten gelegd met gemeentes, verenigingen, besturen, muzikanten en collega dirigenten en docenten. En daardoor een waardevol netwerk op kunnen bouwen. Verder bij veel verschillende besturen, verenigingsbesturen maar ook bij de toenmalige KNFM zowel in het provinciale als landelijke bestuur, ervaring opgedaan met besturen van verenigingen.
Ik heb diverse muziekstukken en arrangementen geschreven, zie composities & arrangementen om deze te bekijken en te bestellen.
Op dit moment ben ik werkzaam als slagwerkinstructeur bij de Van Limburg Stirum Korpsen uit Wezep, als slagwerkinstructeur bij Showband Urk, als dirigent bij de malletband van Sint Caecilia Hoogland en als dirigent van het showkorps Jong Juliana Amersfoort (zie Links voor meer informatie over deze verenigingen)
Verder werk ik op scholen als vaste muziekdocent en doe ik veel projecten op basis- en middelbare scholen, vaak in combinatie met een muziekvereniging.
Daarnaast speel en zing ik in een kleinkunstband Keetje & Ko.
Ger Oosterhaven
“Als uitvoerend musicus is het mijn doel mensen te inspireren met (mijn) (gitaar)muziek. Daarnaast wil ik mijn passie voor muziek meegeven aan mijn leerlingen. Ik hoop dat ze het plezier leren ervaren dat ik ook beleef tijdens het musiceren.”
Ik kom uit een hele muzikale familie. Mijn oom is een erg goede gitarist en heeft mij dan ook weten te inspireren om gitaar te gaan spelen. Toen op 7-jarige leeftijd mijn handen groot genoeg waren, kon ik op gitaarles. Ik begon te lessen bij Agnieszka Hartmann in Wageningen. Hier heb ik met ontzettend veel plezier les gehad. Zij heeft mij de eerste kneepjes van het vak geleerd. En nog veel belangrijker, ze wist me te blijven inspireren, motiveren en vooral uitdagen voor dit prachtige instrument. Na 9 jaar werd ik door haar doorverwezen naar de hoofdvakdocent van het Conservatorium van Amsterdam, Lex Eisenhardt. Ik zat toen echter nog niet op het Conservatorium. Lex stimuleerde mij om mee te gaan doen aan het Prinses Christina Concours (PCC) en het EGTA-gitaarconcours. Dit bleken hele goede ideeën te zijn. Bij het PCC behaalde ik mijn eerste succes. Ik werd tweede in de regionale finale. Later nodigde het PCC me nog uit om te jureren bij het Juniorconcours. Bij het EGTA-concours mocht ik door naar de nationale finale toen ik de voorrondes won. Bij de nationale finale behaalde ik de derde prijs en de publieksprijs. Dit waren voor mij doorslaggevende ervaringen om door te willen gaan in het leven als musicus.
In 2010 was ik klaar met mijn VWO en deed ik auditie aan het Conservatorium van Amsterdam voor klassiek gitaar. Ik werd aangenomen en kreeg Lex Eisenhardt als hoofdvakdocent en Eric Vaarzon Morel voor bijvak flamenco. Er volgde een fantastisch leerzame periode. Ik kreeg in Nederland masterclasses van Fabion Zanon, Alberta Mesirca, Margarita Escarpa en had meerdere lessen van Johannes Möller. In Londen volgde ik masterclasses aan de Royal Academy of London bij Michael Lewin en aan de Royal College of London bij Gary Ryan. In 2014 behaalde ik mijn diploma.
Tijdens mijn studie…
… heb ik geprobeerd zoveel mogelijk te ondernemen. In 2013 werd ik gevraagd door het WSKOV (Wagenings Studenten Koor en Orkest Vereniging) om een gitaarconcert uit te voeren waarin ik als solist zou spelen. Uiteraard stemde ik direct toe. We voerden de ‘Toscan Lady’ uit van Hans Visser (bekend van Flairck). Ook gaf ik meerdere soloconcerten en later vele concerten met Daniël Antonie onder de naam The Guitar Connection. In 2012 zette ik een gitaarschool op in Wageningen. Hier geef ik nu nog steeds elke week ± 30 leerlingen les in de stijlen klassiek en pop aan beginnende en gevorderde gitaristen. Ook leid ik er een tweetal gitaarensembles, een voor gevorderden en een voor de jeugd. Deze gitaarschool is de voedingsbodem geweest voor mijn muziekschool in Wageningen: Muziekschool Oost.